Wat is Xurux? Een informele uitleg

Xurux, een bedrijf waar ik regelmatig mee samen werk, is een leuke, enthousiaste groep mensen die houden van innovatie. Het zijn gewoon allemaal mensen, net als jij en ik. Met hun mooie krachten maar ook hun quirks. In 2015 is Xurux begonnen doordat twee vrienden die over Blockchain hadden gelezen, tot de conclusie kwamen: “Daar moeten we wat mee! šŸ™‚ “. Ze vonden nog vijf enthousiastelingen en ze noemden zichzelf aandeelhouders. En zo ontstond de Xurux BV.

Schematische blockchain
Xurux.nl, de all-blockchain company

De aandeelhouders zijn natuurlijk slim gekozen. De een weet veel van marketing en branding, de ander van ICT architectuur. Weer een stelt een ruimte met 6 flexplekken beschikbaar en weer een ander is goed met subsidies, etc. etc. Wat ze gemeen hebben is dat het allemaal mensen zijn. En zo kan het dus ook komen dat er nu nog maar 6 in plaats van 7 aandeelhouders zijn.

Direct om die aandeelhouders heen zit de zelfstandige schil. Dat zijn zelfstandigen die in meer of mindere mate opdrachten voor Xurux doen. Ze geven blockchaintrainingen, draaien mee in subsidieaanvragen, doen projecten en/of doen consultancy.

En dan heb je de buitenste ring, en dat is het netwerk van Xurux. Allerlei mensen met allerlei skills. Developers, projectmanagers, strategen, noem maar op. Xurux kan ze inzetten op blockchain-opdrachten.

Tja, en zoals een gezonde start-up betaamt, die groeit door. Inmiddels zijn een office manager en een manager Academy aangesteld.

Er was ooit ’n dag dat ik, de auteur dezes, van Greenlight Consultancy in m’n eentje de zelfstandige schil van Xurux was, dus je begrijpt dat ik een aardig zicht heb op deze “club”. De twee belangrijkste waarden waar Xurux wat mij betreft voor staat zijn transparantie en eerlijkheid. Over hoe je presteert, over tarieven, maakt niet uit, de communicatie is open en eerlijk en altijd goed onderbouwd. Ik voel me daar erg prettig bij.

Kortom: Xurux is een groep eerlijke, enthousiaste mensen die lekker aan het werk zijn om de wereld te verbeteren, met blockchain!